Skärgårdshavet pulserar
i oss.

Skärgårdshavet pulserar i oss. Skärgårdshavet har varit här länge. Genom att donera säkerställer du havets morgondag.

Donera
Meripussi

4 000 år sedan gav det oss en miljö där vi kunde leva. Det gav oss handelsleder, sedan en länk till kulturen. Vi fick Morgon på Erstan, ett hem i havsbandet och sommar i hamnarna. Lövängar, vita nätter, månskensdopp och landskap. Vitskummande vågor och ett tun för torpet.

Allt detta lever i oss. Som ett havsarv som pulserar i vårt blod. Ett minne av havet i våra ådror.

Skyddsfonden för Skärgårdshavet är en organisation som finansierar konkreta vattenskyddsåtgärder och praktiska projekt som tryggar Skärgårdshavets livskraft. Skärgårdshavet ger oss otaliga sätt att koppla av och vila ut. Det ger oss ett unikt kulturlandskap. Många får sitt levebröd från havet. Genom att donera säkerställer du havets morgondag.

Donera

Havstypstestet

Till vilken havstyp hör du?

Vilket slags hav pulserar i dina ådror? Gör Havstypstestet och ta reda på det.

Meripussi Testa din havstyp
Meripussi

Bli donator

De insamlade medlen används för vattenskyddsprojekt som förbättrar Skärgårdshavets tillstånd. Projekten genomförs i Skärgårdshavet och dess avrinningsområde. Syftet med projekten är bland annat att minska näringsbelastningen, öka rådgivningsarbetet inom vattenskyddet och påverka beslutsfattandet. Medel används också för att finansiera skyddsprojekt som avser att öka människors medvetenhet och kunskaper om vattenskydd och Skärgårdshavet.

Penninginsamlingstillstånd: RA/2021/1254, 1.10.2021

Välj donationsbeloppet och tryck på ”Donera” eller donera direkt 1 euro med MobilePay-appen.

Koden för MobilePay betalningen är 7 7 3 0 2

 
Meduusa